مقالات آموزشی

 
بیوپسی آندومتر

بیوپسی آندومتر

بیوپسی ( نمونه برداری) آندومتر یک روش تشخیصی است که شامل برداشت و معاینه ی بافت هایی است که از داخل آندومتر رحم برداشته شده است ( داخلی ترین لایه ی پوشاننده ی رحمی). این روش تشخیصی به دلایل زیر انجام می شود:
هیپوگنادیسم در خانمها Hypogonadism in females

هیپوگنادیسم در خانمها Hypogonadism in females

عدم فعالیت ، ضعف پیش رونده یا عدم وجود تخمدانها که منجر به کاهش سطوح هورمونهای جنسی زنانه می شوند را هیپوگنادیسم گویند .
فتق واژن

فتق واژن

شبکه ای از عضلات و رباط ها و پوست داخل و خارج واژن بانوان به عنوان ساختار پیچیده ای عمل می کند که از اندام های لگن و بافت های مربوط به دستگاه تناسلی را محافظت می کند. این شبکه شامل پوست و ماهیچه های دیواره واژن است. بخش های مختلف این سیستم ممکن است در نهایت دچار تضعیف یا آسیب دیدگی شود واژن و سازه های اطراف آن ممکن است...
تست بعد از نزدیکی

تست بعد از نزدیکی

نقش سرویکس ( دهانه رحم) در باروری، ایجاد محیط مغذی، و PH مناسب (بیش از 7) برای اسپرم ها و محافظت آنها در برابر عوامل مخرب و تسهیل انتقال آنها به داخل رحم است.موکوس سرویکس درست قبل از تخمک گذاری تحت تاثیر استروژن شدیدا افزایش یافته ( حتی خود شخص متوجه آن می شود) سیال و شفاف شده و خاصیت کشسانی زیادی به خود می گیرد.
دلیل اختلالات جنسی مردان و زنان چیست ؟

دلیل اختلالات جنسی مردان و زنان چیست ؟

اغلب مردان و زنان در مقطعی از زندگیشان ، یک اختلال جنسی را تجربه می کنند . بعضی از اختلالات مثل کاهش میل جنسی و درد هنگام آمیزش در هر دو جنس رخ می دهد ؛ درحالی که ناتوانی جنسی مختص مرد و واژینیسموس مختص زن است . در این بخش، اختلالات جنسی مردان و زنان را به طور اجمالی شرح می دهیم .
کولپوسکوپی چیست؟

کولپوسکوپی چیست؟

کولپوسکوپی یک معاینه بینایی اختصاصی واژن ، سرویکس و گاهی اوقات لب های خارجی و نواحی ولو می باشد. این تست وقتی انجام میشود که پاپ اسمیر تغییرات سلولی غیر طبیعی را نشان دهد واین کار به پزشک نیاز دارد تا از داخل کولپوسکوپ که روی یک میله قرار گرفته است ، ببیند.
آمبولیزاسیون یا بستن شریان رحمی برای درمان فیبروم رحمی

آمبولیزاسیون یا بستن شریان رحمی برای درمان فیبروم رحمی

آمبولیزاسیون شریان رحمی یکی از درمان‌های با تهاجم حداقل فیبروم رحم است که در آن پزشک با لوله منعطف و باریکی به نام کاتتر یا سوند ذرات کوچکی موسوم به عامل‌های مسدود کننده رگ را در شریان‌هایی از رحم تزریق می‌کند که خون را به فیبروم و رحم می‌رسانند. هدف این است که شریان‌های فیبروم بسته شود تا ...
هیستروسکوپی چیست؟

هیستروسکوپی چیست؟

هیستروسکوپی برای تشخیص یا درمان مشکلات رحم به کار می‌رود. هیستروسکوپ یک وسیله تلسکوپ مانند باریک است که از طریق واژن وارد رحم می‌شود. این وسیله، تصاویر رحم را به یک صفحه نمایش منتقل می‌کند. ابزارهای دیگری همراه با هیستروسکوپ برای درمان استفاده می‌شوند. هیستروسکوپی چگونه به کار می‌رود؟
درمان بیماری های زنان با لیزر

درمان بیماری های زنان با لیزر

استفاده از نور لیزر در اعمال جراحی لاپاروسکوپی و نازایی و مشکلات دهانه رحم کاملا شناخته شده است و ما کاربرد آن در مقالات قبلی شرح داده ایم. اکنون ما در اینجا دیگر کاربردهای لیزر را شرح می دهیم.
لیزر و بازسازی و جوانسازی بافت تناسلی طی یائسگی

لیزر و بازسازی و جوانسازی ناحیه تناسلی طی یائسگی

یائسگی دوره ای از زندگی بانوان است که قاعدگی قطع می شود.که به معنای پایان دوره باروری است که با بلوغ شروع شده بود. با نزدیک شدن به این دوره ،تخمدانها استروژن کمتری تولید می کند. و یکی از اولین علائم شروع آن، تغییر و بی نظمی در دوره های خونریزی خانم است.با این حا ل باید بدانیم که بی نظمی قاعدگی نرمال نیست و نیاز به بررسی دارد.
تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر، آزمایش نمونه بافتی است که از دهانه رحم خانم‌ها برداشته می‌شود. این آزمایش برای بررسی سرطان دهانه رحم انجام می شود. اگر سرطان در مراحل اولیه باشد و توسط این تست تشخیص داده شود، کمک بزرگی برای درمان خواهد کرد.
	افتادگی رحم و درمان آن

افتادگی رحم و درمان آن

در این اختلال رحم از جای طبیعی خود در لگن نزول یا پرولاپس کرده و به دیواره واژن فشار می آورد .افتادگی رحم زمانی رخ می دهد که عضلات نگاهدارنده ارگانهای لگنی بر اثر عوامل مختلفی نظیر سن بالا ، حاملگی و یا جراحی تضعیف شده باشند. بیشتر خانمها درجاتی از افتادگی رحم را دارند که این حالت می تواند برایشان ناراحت کنند ه و یا...
آزمایش غربالگری تشخیص جنسیت جنین

آزمایش غربالگری تعیین جنسیت جنین

روشهای رایج تشخیص جنسیت جنین قبل از تولد، مانند روشهای آمنیوسنتز و CVS روشهای بسیار تهاجمی بوده و۱% احتمال سقط را در مادر ایجاد می کنند، لذا استفاده از این روشها را فقط برای مادرانی که خطر ابتلا جنین آنها به انواع نقائص ژنتیکی بالاست توصیه می کنند. اخیرا کشف شده که مقدار کمی از DNA جنین در خون مادر وارد می شود و...
آزمایش AMH

آزمایش آنتی مولرین هورمون AMH

هورمون آنتی مولرین (AMH) چیست؟ هورمون مهار کننده ی مولرین در بافت بیضه‌ی مردان و تخمدان زنان تولید میشود و میزان آن برحسب سن و جنس متغیر است. در زنان این هورمون بوسیله سلول های گرانولوزا در فولیکول های موجود در تخمدان ساخته می شود. اندازه‌گیری سطح این هورمون برای ارزیابی تعداد تخمک ها یا فولیکولهای باقیمانده (ذخیره) در تخمدان اهمیت دارد. ارزیابی ذخیره تخمدانی توسط ...
مزایا و معایب PGD جهت تعیین جنسیت جنین و بررسی نقایص ژنتیکی

مزایا و معایب PGD جهت تعیین جنسیت جنین و بررسی نقایص ژنتیکی

تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی (PGD) روشی است که قبل از ورود به رحم برای کمک به شناسایی نقائص ژنتیکی جنین ایجاد شده از طریق لقاح مصنوعی به منظور پیشگیری از ابتلای فرزند به بیماری یا اختلالات خاص و نیز تعیین جنسیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همه چیز در مورد کولپوسکوپی و بیوپسی رحم و دهانه رحم زنان

همه چیز در مورد کولپوسکوپی و بیوپسی رحم و دهانه رحم زنان

در روش کولپوسکوپی دهانه رحم، واژن و فرج به دقت معاینه می‌شود تا نشانه‌های بیماری تشخیص داده شود. متخصص برای انجام این عمل تشخیصی از وسیله خاصی به نام کولپوسکوپ استفاده می‌کند، این وسیله ذره‌بین بزرگی است که متخصص با آن از نزدیک به پوشش پوست مانند دهانه رحم نگاه می‌کند
از متخصص زنان خجالت نکشید!

از متخصص زنان خجالت نکشید!

امروزه بسیاری ازخانم ها بدون مراجعه به متخصص زنان رابطه زناشویی برقرار می کنند که درواقع می توان گفت این از اشتباهات رایج زنان است ، به همین خاطر ریسک بیماری های زنان افزایش میابد. متخصصان زنان و زایمان تنها برای گفتن اینکه چه کار کنید و ازچه روشی برای باردار شدن نیستند بلکه می توانید با آنها در رابطه با درد در ناحیه واژینال ، مثل عفونت ، درد غددپستان و تشخیص سرطان استفاده کنید.
رابطه  جنسی در افراد دیابتی

رابطه جنسی در افراد دیابتی

اختلال عملکرد جنسی مشکلی است که در روابط زناشویی بروز می کند و مانع رضایت زوج در رابطه جنسی می شود. این اختلال بسیار شایع است اما بسیاری از زوج ها ترجیح می دهند در رابطه با این مسئله با کسی حرف نزنند. در صورتی که این مشکل با در میان گذاشتن با یک متخصص رفع می شود.
معاینه لگن، علت و چگونگی انجام آن

معاینه لگن، علت و چگونگی انجام آن

یک معاینه لگنی اغلب بخشی از یک معاینه فیزیکی معمول برای زنان به منظور یافتن نشانه های احتمالی اختلالات مختلف مانند کیست تخمدان ، عفونت های جنسی، فیبروئید رحم و یا مراحل اولیه سرطان است. متخصص زنان می تواند تعداد دفعات معاینه را به شما توصیه کند اما بسیاری از زنان سالی یکبار معاینه لگن را انجام می دهند.
علائم و درمان سیستوسل یا افتادگی مثانه و رکتوسل یا افتادگی رکتوم

علائم و درمان سیستوسل یا افتادگی مثانه و رکتوسل یا افتادگی رکتوم

ترمیم اختلالات کف لگن چیست؟ کف لگن از ماهیچه‌ها، رباط‌ها و بافت‌های خاصی تشکیل شده است که باعث می‌شود واژن، رحم، مثانه، رکتوم و شکم در کنار هم قرار بگیرند. مشکلات کف لگن می‌تواند به دلیل فشارهای ناشی از زایمان، افزایش سن، بلند کردن اجسام سنگین یا بالا بودن سطح فعالیت بدنی و سابقه خانوادگی به وجود آید. هدف از ترمیم،...
12
بالا