عوامل و راهکارهای درمانی کاهش میل جنسی در بانوان و آقایان

کاهش میل جنسی به معنی کم شدن علاقه به فعالیت جنسی است. از دست دادن گاه‌گاه علاقه به رابطه جنسی، امری عادی است و سطح میل جنسی در طول زندگی متغیر است.

کاهش میل جنسی در مردان آزاردهنده‌تر از زنان است. احساسات مردان درباره خودشان و ارتباط نزدیکی با فعالیت جنسی دارد. چند روش، از جمله بعضی روش‌های دارودرمانی‌ها و بعضی درمان‌های غیردارویی برای درمان کاهش میل جنسی وجود دارد

شما یا همسرتان علاقه ای به برقراری رابطه جنسی ندارید؟ عوامل متعدد و گوناگون فیزیولوژیک و روانی بر میل جنسی تاثیر می گذارند. در این نوشتار با علل کاهش میل جنسی آشنا می شوید

علل کاهش میل جنسی

استرس

بدن نمی تواند به استرس واکنش مناسب نشان دهد. استرس عاطفی ممکن است بر عملکرد جسمی و جنسی افراد تاثیر منفی بگذارد. نخستین قدم برای درمان کاهش میل جنسی، شناسایی عوامل استرس زا است. بهترین روش کنترل استرس و کمک کردن به افزایش میل جنسی مراجعه به متخصص مشاوره و روان پزشک است.

بی میلی همسر

میل جنسی نیازی دو طرفه است که باید به صورت طبیعی در زوجین وجود داشته باشد. خیانت، فقدان اعتماد، ارتباط صمیمانه و ... میل جنسی را نابود می کنند. مراجعه به متخصص مشاوره و کمک گرفتن از او می تواند به بهبود رابطه و افزایش میل جنسی بینجامد.

الکل

الکل درمان دردها نیست. این ماده مخدر ممکن است برخی از موانع را از میان بردارد اما میل و توانایی جنسی افراد را کم می کند. الکل ماده مخدر اعتیاد آوری است که باید از نوشیدن اش پرهیز کرد.

سندروم پاهای بی‌قرار (RLS)

سندرم پاهای بی‌قرار (RLS)، میل شدید به حرکت دادن غیرقابل کنترل پاهاست. یک تحقیق نشان داد که در مردان مبتلا به RLS، خطر بروز اختلال در نعوظ نسبت به مردان بدون RLS بیشتر است. اختلال در نعوظ (ED) زمانی پدید می‌آید که فرد نتواند نعوظ داشته باشد یا آن را حفظ کند.

کمبود خواب

پس از هر گونه فعالیت بدنی، استراحت کردن عملکرد بدن را بهبود می بخشد. کمبود خواب ممکن است میل جنسی را به شدت کم کند. رنج بردن از اختلال آپنه یکی از عوامل مهم فقدان خواب راحت و کافی و کاهش میل جنسی است. افرادی که از این اختلال رنج می برند باید پس از مراجعه به پزشک دارو درمانی یا جراحی کنند.

بچه دار شدن

مادر یا پدر بودن و نگهداری از فرزندان، شغلی تمام وقت است. یافتن زمان مناسب برای خلوت کردن با همسر پس از تولد فرزند دشوار است. باید برای برقراری ارتباط صمیمانه تر و رابطه جنسی از فرصت های مختلف (چرت زدن فرزند و ...) بهره برد.

داروها

عوارض جانبی برخی از داروهای زیر که توسط پزشک تجویز می شوند میل جنسی را از بین می برند:

  • داروهای کنترل و کاهنده فشار خون
  • داروهای سرماخوردگی که حاوی آنتی هیستامین و ضد احتقان هستند
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد بارداری
  • داروهای ضد درد
  • داروهای شیمی درمانی

اگر داروهایی که مصرف می کنید میل جنسی تان را کم می کنند به پزشک تان اطلاع دهید تا آنها را تعویض کند.

چاقی

چاقی نقش اساسی در کاهش میل جنسی و کاهش اعتماد به نفس یک سوم مردان و زنان آمریکایی ایفاء می کند. پیروی کردن از رژیم غذایی سالم و ورزش کردن بهترین روش کاهش وزن است.

مشکلات نعوظ

اختلال نعوظ می تواند توانایی برقراری رابطه جنسی را از مردان بگیرد. گزینه های متعددی برای درمان اختلال نعوظ وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آنها را انتخاب می کند.

کاهش هورمون تستوسترون

میزان هورمون تستوسترون بدن مردان با افزایش سن کاهش می یابد. کاهش میزان این هورمون با از میان رفتن میل جنسی ارتباط دارد. پزشک با تجویز دارو می تواند میزان این هورمون را در بدن بیمار به اندازه طبیعی برساند.

افسردگی

افسردگی تاثیر منفی بر جنبه های مختلف میل و رابطه جنسی زندگی می گذارد. لذت نبردن از فعالیت های روزانه نشانه ابتلاء به افسردگی است که با مراجعه به متخصص مشاوره و روان و دارو درمانی کنترل و درمان می شود.

یائسگی

یائسگی تغییرات زیادی در بدن زنان ایجاد کرده و میل جنسی را کم می کند. این تغییرات عبارتند از خشکی واژن، مقاربت دردناک و ...

پزشکان برای از میان بردن عوارض یائسگی از روش های درمانی گوناگون استفاده می کنند.

بیماری مزمن

زمانی که در اثر یک بیماری جسمی مزمن، مثل یک درد مزمن، احساس ناخوشی می‌کنید، ممکن است ارتباط جنسی از فهرست اولویت‌هایتان حذف شود. بیماری‌های خاصی مثل سرطان ممکن است تولید اسپرم را در شما کاهش دهند زیرا بدن شما فقط می‌خواهد روز را به پایان برساند.

کاهش میل جنسی با دوچرخه سواری بیش از حد

درست است که دوچرخه سواری یک ورزش مفید است اما باید بدانید که زندگی جنسی شما با دوچرخه سواری های طولانی مدت در خطر است.

علائم کاهش میل جنسی

فردی که فاقد میل جنسی است، تمایلی به شروع ارتباط جنسی ندارد. اگر رابطه جنسی آغاز شود، ممکن است کاهش میل جنسی به صورت عدم توانایی در رسیدن به نعوظ نیز خود را نشان دهد. اگر بیمار در مرحله اول اختلال نعوظ، هیچ‌گونه علائم جنسی قبلی و نعوظ کافی شبانه نداشته باشد، احتمالاً علت آن یک مشکل روانی است و مشکل نعوظ نیست. همچنین باید مشخص شود آیا کاهش میل جنسی، مشکلی جدید است یا اینکه فرد همیشه در مورد روابط جنسی چنین احساسی داشته است.

تشخیص کاهش میل جنسی

اگر علائم تستوسترون پایین، از جمله کاهش میل جنسی، را دارید، پزشک برای تأیید تشخیص ممکن است با یک آزمایش خون ساده سطح تستوسترن شما را بسنجد. پزشکان توصیه می‌کنند آزمایش به هنگام صبح که تستوسترن در بالاترین سطح است، انجام شود.

درمان کاهش میل جنسی

درمان جایگزین تستوسترون به اشکال مختلفی صورت می‌گیرد. رایج‌ترین درمان کاهش میل جنسی، ژلی است که به صورت موضعی روی پوستتان استفاده می‌کنید.

روش‌های دیگر عبارت است از:

  • پچ‌های پوستی
  • تزریق هفته‌ای یک‌بار یا دو هفته یکبار
  • قرص‌هایی که زیر پوست ایمپلنت می‌شوند.
  • و چسب‌های قرص مانندی که در لثه‌های بالایی کار گذاشته می‌شود.

تزریق‌ها و قرص‌ها سطح تستوسترون را در مدت چند روز افزایش می‌دهند. ژل معمولاً در عرض یک تا دو هفته باعث افزایش سطح تستوسترون می‌شود. مکمل‌ها و داروهای گیاهی که بدون نسخه به فروش می‌رسند و باعث افزایش سطح تستوسترن می‌شوند نیز موجود است اما متخصصین پزشکی میگویند بهترین کار اجتناب از این مکمل‌ها و سپردن درمان تستوسترن پایین به پزشک است.

توصیه‌های دیگری در مورد بازگردانی میل جنسی

فعالیت جسمی داشته باشید

تحرک، چه به صورت مجازی و چه به صورت واقعی مهم است. تحرک باعث می‌شود افراد بی‌تحرک نشوند. یک ورزش را انتخاب کنید، با یک همراه یا بدون همراه، پیاده‌روی کنید. تحرک باعث ایجاد اعتماد به نفس جسمی و جنسی نیز خواهد شد.

توقعات واقع‌بینانه داشته باشید

به خاطر سپردن این نکته که قرار نیست هر تماس جنسی بی‌نقص باشد، ممکن است فشار ناشی از اضطراب ایجاد شده حین عمل را از شما بردارد. اگر لحظاتی که کارها خوب پیش نمی‌رود بخندید، این احتمال وجود دارد که شریکتان دفعه بعد هم مایل به آزمودن باشد چون این کار باعث می‌شود بار فشار و گناه از او هم برداشته شود.

از تخیلتان استفاده کنید

در حال حاضر کشف فانتزی‌هایتان از سوی درمانگران ازدواج چیز خوبی به شمار می‌آید. پس از صحبت در مورد فانتزی‌هایتان، از شریکتان نیز راجع به فانتزی‌هایش سؤال کنید. اگر او گفت که هیچ فانتزی ندارد بحث را در این نقطه متوقف نکنید. در عوض از او بخواهید فقط یک مورد را نام ببرد که اگر مرد انجام دهد برای او لذت‌بخش خواهد بود.

انتظار ایجاد کنید

ایده برقراری رابطه جنسی کاملاً خودانگیخته - بدون برنامه ریزی، بدون فکر و کاملاً آنی - عالی به نظر می‌رسد. از چیزهای جزئی لذت ببرید- به شریکتان هدیه‌ای کوچک بدهید، موسیقی دلخواهتان از روزهای دانشکده را بگذارید، تلفن‌ها را خاموش کنید- و یک پرستار کودک را استخدام کنید که به اندازه تماشای یک فیلم بلند بچه‌ها را بیرون ببرد تا مزاحمتی در کار نباشد.

روی کل بدن تمرکز کنید

به نظر می‌رسد رابطه جنسی برای مردان به گونه‌ای نامتناسب بر اندام‌های تناسلی متمرکز است. تمرکز بر دیگر نواحی محرک احساس جنسی می‌تواند عمل را تسهیل نماید- و لذت جدیدی ایجاد کند. در جایی که ارضاء جنسی مطرح است نزدیک‌ترین فاصله بین دو نقطه- از تحریک تا ارگاسم- الزاماً مسیر مستقیمی به سمت اندام‌های تناسلی نیست. تمام بدن خود و شریکتان را در رابطه جنسی دخیل کنید. لذت محور باشید نه هدف محور. نوازش و لمس کنید و وقت بگذرانید.

راجع به آنچه می‌خواهید حرف بزنید

حرف زدن در بهترین اوقات سخت است اما اگر از انجام عمل جنسی اجتناب کرده و دچار تنش زیاد شده باشید، صحبت کردن سخت‌تر هم می‌شود. بنابراین اگر نمی‌توانید صحبت کنید، یک کتاب در زمینه رابطه جنسی عالی با خود داشته باشید و به فصلی از آن اشاره کنید. به راحتی تمام آن را با هم بخوانید. به عکس‌ها نگاه کنید، بخندید و به شریکتان اجازه دهید بفهمد شما مایل به بهتر شدن اوضاع هستید.

به متخصص مراجعه کنید

زمانی که به کاهش میل جنسی دچار می‌شوید ممکن است متخصصین زناشویی بتوانند کمک کنند، بنابراین بهتر است درخواست کمک کرده و با یک متخصص تماس بگیرید. برای رفع هر وضعیت پزشکی که ممکن است در این امر دخیل باشد آن را با پزشکتان مورد بررسی قرار دهید. اگر داروهایی مثل داروهای ضدافسردگی مصرف می‌کنید که ممکن است باعث کاهش میل جنسی شوند، روش‌های دیگر برای حل مشکل را با پزشک مورد بحث و بررسی قرار دهید.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
بالا